ЗАПИС НА СЕРВІС
Київ: kyivstar 0677707960 vodafone 0506952299 lifecell 0636952299
Васильків: kyivstar +38 097 7771593 vodafone +38 099 7771593

Перші поліцейські «фантоми» виїхали на патрулювання українських доріг 25 січня 2022 року. Поліція планує закупити ще 30 автомобілів до кінця року.

Минуло більше року від придбання для поліції чотирьох кросоверів Skoda Kodiaq, які  відомі як «фантоми» й тепер автомобілі здійснять перше патрулювання. Хоча раніше ці «фантоми» вже помічали на дорогах, але раніше вони лише тестувались. Тепер все офіційно.

Проект Phantom

Skoda Kodiaq фантоми

Як вже зазначалось, для цього проекту будуть задіяні позашляховики Skoda Kodiaq, на яких не буде жодних розпізнавальних знаків поліції.

Відповідно до концепції проекту поліція буде називати лише марки й моделі автомобілів, на базі яких й будуть створені спецавтомобілі.

Підкреслюється, що пересувні комплекси фіксації швидкості транспортних засобів можуть фіксувати до 50 рухомих цілей одночасно.

До речі, у поточному році за Держпрограмою (реалізовується Мінінфраструктурою) заплановано закупівлю 30 таких спецавтомобілів, а до 2023 року – 110. Хоча ще минулого року говорили про 550 машин до 2025 року.

Фіксація порушення

Skoda Kodiaq фантоми

Як зазначають у патрульній поліції, «фантоми» оснащені системами контролю швидкості рухомих транспортних засобів, які надають змогу проводити вимірювання швидкості, як під час руху самого «фантому», так і коли «фантом» стоїть в певному місці. Після фіксації правопорушення відбувається зчитування та розпізнавання номерних знаків з подальшою перевіркою в базах даних.

Після цього дані із відповідною інформацією відправляються до системи автоматичної фіксації, яка їх опрацьовує та автоматично формує постанови про адміністративні правопорушення.

При цьому, майже всі правопорушення швидкісного режиму будуть фіксуватися в автоматичному режимі без зупинки транспортного засобу порушника.

Звичайний режим

Skoda Kodiaq кросовер фантом поліція

Також фіксація правопорушень може відбуватись й в неавтоматичному режимі.

В такому випадку фіксація порушень ПДР здійснюватиметься спецавтомобілем за допомогою двох відеокамер «фантома», що мають здатність фіксувати порушення ПДР попереду та позаду спецавтомобіля.

Проте поліція підкреслює, що це відбуватиметься досить рідко і стосуватиметься лише найзухваліших і найнебезпечніших порушень ПДР, які будуть помічати інспектори під час патрулювання фантому. (Наприклад, проїзд на червоне світло чи перетин подвійної суцільної).

Зазначається, що мета впровадження цієї поліцейської новації не збільшення штрафів, а превенція. Отже для тих, хто не порушував правила, нічого не зміниться.

Джерело: motorcar.com.ua

Опубліковано 25.01.2022 в розділі: Новини з мітками: ,

Бажаєте завжди бути в курсі важливих і корисних новин про все, що стосується ремонту та обслуговування автомобілів?

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook!

© 2007-2023 ТОВ "Сіті Франс Сервіс"
Спеціалізований автосервіс PEUGEOT, CITROEN, DS, RENAULT, OPEL у м. Київ та м. Васильків

Ви довіряєте - ми виконуємо!

СПОНСОР

БФ Товариство – Разом за життя

УЧАСНИК

Общественная организация независимых предприятий автосервисов

ПЕРЕМОЖЕЦЬ

Рейтинг-акція

Ми в соцмережах і месенджерах:
Facebook | Instagram | Twitter | Foursquare | YouTube | Telegram | Viber