ЗАПИС НА СЕРВІС
Київ: kyivstar 0677707960 vodafone 0506952299 lifecell 0636952299
Васильків: kyivstar +38 097 7771593 vodafone +38 099 7771593

Кабінет міністрів України своїми постановами прирівняв електронне посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та студентський квиток у додатку «Дія» до паперових та пластикових.

 

«Водійські права, техпаспорт та студентський у «Дії» тепер приймаються на рівні з паперовими. Ми зробили перший великий крок щодо впровадження електронних документів в Україні у серпні, коли запустили цифрові паспорти. Тепер завдяки ухваленому закону про режим paperless в Україні з’явилося поняття електронних документів. І це дозволяє нам швидше оцифровувати документи. Поступово всі важливі для України документи будуть доступні у «Дії», – заявив віце-прем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

 

Як уточнили в Мінцифри, з 2019 року ці документи були дійсними лише в рамках експериментальних проектів, які успішно себе зарекомендували. За цей час сформовано 751 тис. е-студентських, а також 4,4 млн посвідчень водіїв та 4,2 млн свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів. До речі, закон про рівноцінне використання фізичних та електронних документів водія було ухвалено Верховною Радою ще у лютому. Водії можуть пред’являти поліцейським електронне посвідчення водія, електронний «техпаспорт» та договір обов’язкового страхування.

Джерело: Autoua.net

Опубліковано 11.01.2022 в розділі: Автопоради, Новини з мітками: , ,

Бажаєте завжди бути в курсі важливих і корисних новин про все, що стосується ремонту та обслуговування автомобілів?

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook!

© 2007-2023 ТОВ "Сіті Франс Сервіс"
Спеціалізований автосервіс PEUGEOT, CITROEN, DS, RENAULT, OPEL у м. Київ та м. Васильків

Ви довіряєте - ми виконуємо!

СПОНСОР

БФ Товариство – Разом за життя

УЧАСНИК

Общественная организация независимых предприятий автосервисов

ПЕРЕМОЖЕЦЬ

Рейтинг-акція

Ми в соцмережах і месенджерах:
Facebook | Instagram | Twitter | Foursquare | YouTube | Telegram | Viber