ЗАПИС НА СЕРВІС
Київ: kyivstar 0677707960 vodafone 0506952299 lifecell 0636952299
Васильків: kyivstar +38 097 7771593 vodafone +38 099 7771593

 

Знання автовласником правил по експлуатації двигуна дозволить уникнути серйозних несправностей, силовий агрегат прослужить протягом багатьох років, не доставляючи клопотів. Розповімо вам про п’ять поширених помилок, які гарантовано «вбивають» мотор в автомобілі.

 

Несвоєчасний сервіс мастил

Мастило – це свого роду кров двигуна, від чистоти якої і буде залежати відсутність поломок у силового агрегату. Якщо автовласник тривалий час не міняє оливу, то в ньому накопичуються продукти зносу і дрібна металева стружка, все це призводить до проблем з охолодженням і із змащенням рухомих елементів, масляні канали забиваються, і на сам кінець, відзначаються серйозні поломки, виникає необхідність проведення капітального ремонту або зовсім заміна двигуна. Рекомендується на сучасних автомобілях міняти масло кожні 8-10 тисяч кілометрів пробігу, в залежності від того, чи використовується машина виключно в місті або на трасі.

Використання дешевих масляних фільтрів

Більшість автовласників прагнуть заощадити на обслуговуванні автомобіля, вони вибирають не офіційні майстерні, а приватні СТО, купують неоригінальні запчастини, а якісні дублікати або ж самі проводять окремі роботи в автомобілі. При виконанні масляного сервісу незмінно буде потрібно використовувати відповідний фільтр, причому економити на його якості не слід. Спроба придбати масляний фільтр дешевше призводить до поганої фільтрації дрібних частинок сажі і металевої стружки або ж істотно падає тиск в системі мастила, мотор швидко зношується і збільшується ймовірність клина двигуна.

Власник нехтує заміною повітряних фільтрів

При експлуатації автомобіля багато з нас не замислюються про необхідність заміни повітряних фільтрів. Їх ціна не надто висока, при цьому, якщо такий фільтр втратить свої характеристики, то пил і дрібні піщинки можуть разом з повітрям потрапити в камеру згоряння, що призводить до задирів і необхідності виконувати заміну блоку циліндрів або проводити їх відновлення. Забитий повітряний фільтр призводить до істотного збільшення витрати палива, а це зайві витрати, яких можна було б уникнути. Фахівці рекомендують міняти такий повітряний фільтр щороку або разом з маслом.

Заправка неякісним паливом

Неякісне паливо може містити різні додаткові присадки, які в подальшому осідають на форсунках і в камері згоряння, істотно погіршуючи роботу мотора, який зажадає очищення та ремонту. Також в паливі можуть міститися різні забруднення, що осідають в подальшому на дні бака, в результаті чого потрібно проводити його демонтаж і дорогу очистку. Автовласникам можна лише порекомендувати не економити на якості палива, ні в якому разі не заливати в бак бензин з меншим октановим числом, ніж то рекомендує виробник авто і заправлятися виключно на тих заправках, які належать великим мережам.

Не потрібно сліпо довіряти дилеру

При купівлі нового автомобіля до моменту закінчення гарантії потрібно проводити обслуговування виключно у офіційного дилера. Фахівці в такому сервісному центрі будуть рекомендувати виконувати ті чи інші процедури, використовувати різну автохімію для силового агрегату, купувати дороге спеціалізоване масло і так далі. Пам’ятайте про те, що не всі такі рекомендації будуть корисними, не рідкісні такі ситуації, коли у дилера працюють недобросовісні автомеханіки. Вони всіма силами намагаються нав’язати автовласникові додаткові послуги, які йому не потрібні і які можуть просто призвести до несправності двигуна.

Підведемо підсумки

Необхідно правильно експлуатувати автомобіль, дотримуючись певних правил використання двигуна, що дозволить уникнути серйозних несправностей. В першу чергу це стосується масляного сервісу і використання якісних масляних фільтрів. На регулярній основі потрібно міняти повітряний фільтр, заправлятися виключно якісним паливом. Пам’ятайте також про те, що не слід сліпо довіряти співробітникам офіційного дилера і виконувати всі їх рекомендації по експлуатації авто.

Джерело:mmr.net.ua

Опубліковано 28.01.2020 в розділі: Новини з мітками: ,

Бажаєте завжди бути в курсі важливих і корисних новин про все, що стосується ремонту та обслуговування автомобілів?

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook!

© 2007-2023 ТОВ "Сіті Франс Сервіс"
Спеціалізований автосервіс PEUGEOT, CITROEN, DS, RENAULT, OPEL у м. Київ та м. Васильків

Ви довіряєте - ми виконуємо!

СПОНСОР

БФ Товариство – Разом за життя

УЧАСНИК

Общественная организация независимых предприятий автосервисов

ПЕРЕМОЖЕЦЬ

Рейтинг-акція

Ми в соцмережах і месенджерах:
Facebook | Instagram | Twitter | Foursquare | YouTube | Telegram | Viber