ЗАПИС НА СЕРВІС
Київ: kyivstar 0677707960 vodafone 0506952299 lifecell 0636952299
Васильків: kyivstar +38 097 7771593 vodafone +38 099 7771593

 

Нововведення спрямовано на мінімізацію фальсифікації протоколів ОТК
Водіїв змусять проходити техогляд по-новому і поставлять клеймо

Для власників транспортних засобів в Україні з’явилися дуже цікаві новини. Так, з 1 травня 2019 року зміниться порядок проходження перевірки техстану транспортних засобів.

 

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України, пише “Обозреватель”.

За інформацією поліції, нововведення спрямовано на мінімізацію фальсифікації протоколів обов’язкового технічного контролю (ОТК).

“З 1 травня 2019 паперовий бланк протоколу видаватиметься суб’єктами здійснення ОТК в комплекті з самоклеючою міткою радіочастотної ідентифікації”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що власник транспортного засобу зобов’язаний закріпити підпис у правій верхній частині вітрового скла, з його внутрішньої сторони. Також відомо, що контролюючим органам буде легко перевіряти, допущено певний транспортний засіб до участі в дорожньому русі: інформацію з самоклеїться мітки радіочастотної ідентифікації скоро стане можливо зчитувати з відстані за допомогою спеціального технічного обладнання.

Нововведення стосується транспортних засобів,які повинні проходити обов’язковий техогляд:

вантажні автомобілі; автобуси; таксі; пікапи, фургони та причепи; легкові автомобілі та автомобілі всіх типів, які перевозять небезпечні вантажі; легкові автомобілі, що належать юридичним особам і фізичним особампідприємцям та використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання доходу.

Тим, хто вже встиг пройти або отримати бланки для обов’язкового техогляду, до закінчення строків їх дії, заново проходити перевірку у такому випадку не потрібно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронні органи мають право накласти штраф за відсутність аптечки в легковому автомобілі. Зазвичай при цьому поліцейські звинувачують водія у порушенні вимог п. 31.4.7 ПДР. У постанові зазначають – “керування ТЗ з відсутньою медичною аптечкою” і кваліфікують такі дії за ч. 1 ст. 121 Купап, що тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340 грн.

 

 

Джерело: znaj.ua

Опубліковано 12.02.2019 в розділі: Новини з мітками: ,

Бажаєте завжди бути в курсі важливих і корисних новин про все, що стосується ремонту та обслуговування автомобілів?

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook!

© 2007-2023 ТОВ "Сіті Франс Сервіс"
Спеціалізований автосервіс PEUGEOT, CITROEN, DS, RENAULT, OPEL у м. Київ та м. Васильків

Ви довіряєте - ми виконуємо!

СПОНСОР

БФ Товариство – Разом за життя

УЧАСНИК

Общественная организация независимых предприятий автосервисов

ПЕРЕМОЖЕЦЬ

Рейтинг-акція

Ми в соцмережах і месенджерах:
Facebook | Instagram | Twitter | Foursquare | YouTube | Telegram | Viber